Hastanede Çocuk Gelişimci Olmak Etkinliği Gerçekleştirildi

“Hastanede Çocuk Gelişimci Olmak” Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Güzin Yasemin TUNÇAY tarafından öğrencilerin hastane uygulaması konusunda bilgi sahibi olmaları ve şu anda uygulama yapan öğrencilerin deneyimlerinin aktarılması için düzenlenmiştir. Etkinlik 17 Mayıs 2023 tarihinde saat 15:00’de zoom üzerinden gerçekleştirilmiştir.

Etkinlik kapsamında Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nazan KAYTEZ, çocuk gelişimcinin hastanede önemli bir görevi olduğundan söz etmiş ve Çocuk Gelişimcinin sağlık ekibinin vazgeçilmez bir parçası olduğuna değinmiştir. Sonrasında hastanede çocuk gelişimci olarak çalışan ve aynı zamanda Çocuk Gelişimi Anabilim Dalında yüksek lisans öğrencisi olan Begüm EVİRGEN mesleği kapsamında yaptıklarından söz etmiş, buna ilişkin örnekler vermiştir. Bunun dışında iletişim halinde olduğu başka hastanede çalışan meslektaşlarından da örnekler vermiştir. Begüm EVİRGEN, bazen bir çocuk ve ailesi ile yaptığı 1 saatte varan görüşmeler ile çocuğun ilerleyen zamanlarda gelişimi ve tedavisine olan olumlu etkilerinden söz etmiştir. Sonrasında Çocuk gelişimi lisans 3. sınıf öğrencilerinden Zeynep ÖZDOĞAN ve Ayşegül KATIRCI konuyla ilgili yapılan bir araştırmayı sunmuşlar, Hastane ve Çocuk 2 uygulamasından deneyimlerini aktarmışlardır. Bu etkinlik ile çocuk gelişimi öğrencilerinin çalışma alanlarından biri olarak hastanede neler yapabilecekleri konusunda bilgilenmeleri amaçlanmıştır.

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız
Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2023 Cuma